Παρακολούθηση εγκυμοσύνης

Συγχαρητήρια για τα ευχάριστα νέα!

Παρακάτω παραθέτουμε το βασικό πλάνο παρακολούθησης της εγκυμοσύνης σας που περιλαμβάνει διάφορες μικροβιολογικές εξετάσεις, υπερηχογραφικούς ελέγχους και κλινικές εξετάσεις στο ιατρείο!

Οι κλινικές εξετάσεις που γίνονται περιοδικά στο ιατρείο περιλαμβάνουν την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, του σωματικού σας βάρους, την ανάλυση ούρων και το υπερηχογράφημα ανάπτυξης του εμβρύου. Θα συζητούμε τα συμπτώματα, τους προβληματισμούς σας και θα οργανώνουμε το πλάνο παρακολούθησης της εγκυμοσύνης σας, ανάλογα με τα ευρήματα των εξετάσεων και τις ανάγκες σας.
Ανά περίπτωση μπορεί να σας συστήσουμε την διενέργεια πιο εξειδικευμένων εξετάσεων όπως για παράδειγμα η αμνιοπαρακέντηση, η λήψη χοριακής λάχνης, το Cell Free Fetal DNA test και το εμβρυικό υπερηχογράφημα καρδιάς, με στόχο τον αποκλεισμό γενετικών ή ανατομικών ανωμαλιών του εμβρύου.

Οι παρακάτω εξετάσεις είναι τα «εργαλεία» που χρησιμοποιούνται διεθνώς για να διασφαλίσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό την διάγνωση ανατομικών, αναπτυξιακών, ή χρωμοσωμικών ανωμαλιών του εμβρύου.